Szolgáltatások

Hőszigetelés

Az épületek energiateljesítményéről szóló, 2010 májusában elfogadott és átdolgozott irányelv előre mutat az energiahatékony épületek felé. 2019-től a középületeknek, majd 2021-től minden új építésű épületnek a nullához közelítő energiaigénynek kell megfelelnie.

Európában az összes energia kb. 40 %-át az épületekben használják fel, és ennek a mennyiségnek a 60%-a az épületek fűtésére és hűtésére fordítódik.

Az épületek hőszigetelésének biztosítása már a tervezés, kivitelezés során a legköltséghatékonyabb. Az utólagos szigetelés kialakítása drágább, de mindenképpen kifizetődő beruházás, mivel:

-    A téli-nyári rezsiköltség minimalizálható

-    A rendszer megszünteti anyagi hőhidat (eltérő anyagok között), geometriai hőhidat (síkok találkozásánál), hőhidat a külső és belső felületek között

-    Megszűnik a páralecsapódás, penészképződés

-    A szerkezet mozgásából eredő kisebb repedéseket áthidalja

-    Megóvja az épület szerkezetét a hőingadozás terhelő hatásától

-    Egészséges környezetet biztosít optimális hőmérséklet és légnedvesség mellett

-    Pozitívan befolyásolja a bent élők hőérzetét, életminőségét

-    Jelentősen növeli az ingatlan értékét

-    Növeli az épület élettartamát

Korszerű, megbízható, hosszútávon egyenletes teljesítményt nyújtó szigetelést a POLIURETÁN-ok szigetelőanyag család adja, PUR (poliuretán) vagy PIR (poliizocianurát) előregyártott táblák formájában, illetve a csúcsteljesítményű SPF (Spraying Polyurethane Foam) azaz helyszínen készített speciális szórt eljárással felhordott formában.
Ezek zárt cellás szerkezete több mint 95%-ban zárt sejtszerkezettel rendelkezik, szilárdságuk 10%-os összenyomódás mellett 100-130kPa nyomószilárdsági érték jellemzi, hajlítószilárdságuk 200-250kPa, valamint nagyon alacsony hővezetőképessége, ami 0,022W/m x K értéknél is jobb, melynek következtében 30-40%-al jobb hőszigetelő értékkel rendelkezik más hagyományos anyagoknál. Már 3cm vastag rétegben felhordott zártcellás  SPF 75%-kal javítja az adott szigeteletlen felület hőszigetelő képességét!


Alkalmazott technológiák:

-    PUR és PIR kasírozott lemezekből készített egyenes és fordított rétegrendű szigetelés

     POLAR THERM rendszerünk

-    SPF zártcellás szigetelés készítése 30, 50, 60 kg/m3 térsűrűségű PUR habbal

-  SPF nyitottcellás szigetelés 10 kg/m3 térsűrűségű PUR habbal (lásd részletesen: Hasznos menüpont)
« Vissza az előző oldalra!
Vízszigetelés, padlóbevonat, hőszigetelés, poliurea bevonat - Magyar